logo

Topenář v Mladé Boleslavi jezdil po městě sanitkou s modrými majáky, navíc pod vlivem alkoholu

Středočeský kraj - 18.5.2015

Dne 15.5.2015 přijali strážníci městské policie v Mladé Boleslavi oznámení od řidiče záchranné služby z oblastní nemocnice o tom, že se po městě pohybuje sanitní vůz s modrými výstražnými světly, který užívá osoba ke svým podnikatelským účelům v oblasti topenářství.

Strážníci vozidlo dle popisu zaregistrovali v 10.45 hodin v prostoru ul. Palackého, kde řidiče zastavili. Vozidlo bylo dále opařeno jinou registrační značkou, než která mu byla přidělena.
Podáním vysvětlení strážníkům tento řidič vše přiznal.

V souladu se zákonem byla na místo přivolána Policie ČR, která si věc od strážníků městské policie převzala k dalšímu řešení, při kterém měl tento řidič i pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.

15.5.2015-sanita-bez-oprávnění-1-1024x768

Foto a info: MP MB


Pozn. redakce: Podobným excesům v dnešní době prakticky nelze zabránit, minimální postihy apod. Bohužel neoprávněné použtí VRZu lze vídat v mnoha mnoha případech převozových sanitek zejména na území hl. m. Prahy (jedná se ve valné většině o sanitky mimopražských dopraců, ale ani ti měsští nejsou svatí…), kdy  majáků užívají jejich řidiči pouze k usnadnění průjezdu, jenž nemá nic společného s převáženým pacientem, ressp. jeho zdravotním stavem. Pak se divme, že vozidla s majáky, oprávněně je používající, lidé nerespektují v takové míře, jaká je potřeba, když jim kolem hlav nějaká sanitka houká každým okamžikem…