logo

Nehoda čtyř kamionů na Vyškovsku si vyžádala životy dvou řidičů, další byl zraněn

Jihomoravský kraj - 25.5.2015

Dne 25. 5. 2015 zasahovaly týmy ZZS a ostatní složky IZS u tragické dopravní nehody 4 kamiónů na Vyškovsku na dálnici D1.

Jeden z řidičů utrpěl zranění neslučitelná se životem a bylo možné pouze konstatovat jeho smrt. Druhého řidiče se pokoušeli záchranáři resuscitovat, ale zranění tohoto muže byla tak závažná, že jim na místě podlehl.

Hasiči společně s policisty na místě do příjezdu záchranné služby resuscitovali jednoho z řidičů. Ten přesto následkům zranění podlehl. Další usmrcený řidič zůstal v kabině zaklíněný. Hasiči po vyšetření nehody vyprostili jeho tělo ze zdevastované kabiny. Vzhledem k přítomnosti příbuzného jedné z obětí na místě tragické nehody, využili hasiči příslušníka vyškoleného k poskytnutí posttraumatické péče, uvedl Jaroslav Mikoška, tiskový mluvčí HZS JMK.

Třetí z pacientů utrpěl spíše lehčí zranění charakteru pohmožděnin a byl transportován do zdravotnického zařízení k dalšímu vyšetření. Bilance této dopravní nehody je tragická, dva muži zemřeli a jeden byl lehce zraněn.

Tiskové oddělení ZZS JMK