logo

Stream.cz: MUDr. Kristina Höschlová – Záchranářka se specializací na horskou medicínu

Liberecký krajStředočeský kraj - 27.5.2015

KRISTINA HÖSCHLOVÁ (*1979 v Praze) vystudovala 3. Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze a specializuje se na anesteziologii a resuscitaci a urgentní medicínu.

Pracuje jako lékařka letecké a pozemní záchranné služby Libereckého kraje a záchranné služby ASČR Praha-Západ, kde působila jako odborný garant.

Dříve pracovala na klinice anesteziologie a resuscitace traumacentra Fakultní nemocnice Královské Vinohrady a v zimních sezónách pobývala jako urgentní lékař v alpských lyžařských střediscích ve Francii (Briancon a Avoriaz) a ve Švýcarsku (Verbier).
Je lektorkou urgentní medicíny a horské medicíny na 3. LFUK a IPVZ.


KRISTINA HÖSCHLOVÁ – VIDEO na serveru Stream.cz


Je členkou Společnosti horské medicíny, v roce 2005 se jako lékařka zúčastnila expedice na Mt. Everest a o rok dříve na Khan Tengri v Kyrgyzstánu. V roce 2014 absolvovala mezinárodní master kurz horské medicíny ve Varese, Itálie, a pracovala jako anesteziolog v traumacentru v Afghánistánu v rámci mise Lékařů bez hranic.

Letošní zimní sezónu Kristina Höschlová působila v alpském středisku Avoriaz ve Francii jako lékařka letecké záchranné služby Mont Blanc Helicopteres.