logo

V Jeseníkách právě startuje záchranářská Rallye Rejvíz

Olomoucký kraj - 27.5.2015

Již po devatenácté se do Koutů nad Desnou sjeli dnes, ve středu 27. května záchranáři z celého světa, kde budou soutěžit na Rallye Rejvíz.

Během Rallye Rejvíz si posádky zdravotnické záchranné služby (s lékařem /RLP/ i bez lékaře /RZP/) praktickou soutěžní formou prověřují, porovnávají a cvičí koordinaci své práce při simulovaných zásazích (odborné úkoly jsou koncipovány jako normální případ – výjezd posádky ZZS) a odborné schopnosti jednotlivých členů posádky.

Letos se do soutěže přihlásilo téměř devadesát lékařských či nelékařských záchranářských týmů mimo jiné z Japonska, Nového Zélandu, Irska, Kanady, Spojených států, Estonska, Švýcarska, Velké Británie a dalších evropských zemí včetně České republiky.

Součástí Rallye Rejvíz je celostátní finále Helpíkova poháru. Při něm se děti z celé republiky učí základům poskytování první pomoci. Organizátoři soutěže se snaží vytvořit modelové situace s reálně namaskovanými figuranty, na kterých si soutěžící žáci ověří své teoretické poznatky a vše si vyzkoušejí i prakticky.

Tradičními spolupořadateli a sponzory jsou Olomoucký kraj, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Mediprax CB, SICAR Sibřina, ZOLL – OMS, Studio – 4 Jeseník, Policie ČR Olomouckého kraje a celá řada firem a organizací, ale především mnoho nadšených a zápalených jednotlivců, bez jejichž dobrovolné práce by nikdy nemohla Rallye Rejvíz existovat.

Mediálním parterem je i náš server, Modráhvězdaživota.cz.

Ilustrační foto: RR 2013