logo

Záchranáři v Moravskoslezském kraji vyjížděli ve čtvrtek odpoledne ke čtyřem nehodám motocyklů

Moravskoslezský kraj - 12.6.2015

Posádky ZZS MSK zasahovaly ve čtvrtek 11.6. odpoledne u čtyř nehod, jejichž aktéry byli motocyklisté. Tři z nich se přitom odehrály během pouhých dvaceti minut. U havárií zasahovaly nejen pozemní týmy záchranné služby, ale v jednom případě také ostravský vrtulník LZS.

Po půl páté nejprve vyjížděly posádky ke střetu motocyklu s automobilem na silnici poblíž obce Otice na Opavsku. Jednadvacetiletý muž utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny. Poté, co jej záchranáři ošetřili, zajistili jeho přepravu do opavské Slezské nemocnice.

O dvě hodiny později havaroval padesátiletý motocyklista v Havířově, rovněž po kolizi s motorovým vozidlem. Posádka ZZS u něj zjistila poranění v oblasti končetin a zad. Předán byl do další péče urgentního příjmu nemocnice Havířov.

Za necelou čtvrthodinu byla volána lékařská posádka do Třince. Zraněným byl čtyřiadvacetiletý jezdec motocyklu, který se střetl s automobilem. Se středně těžkým zraněním jej museli záchranáři ošetřit nejprve na místě události a poté přepravit do třinecké nemocnice.

Před devatenáctou hodinou pak přišla čtvrtá výzva, tentokrát motocyklista havaroval na silnici mezi Kunínem a Suchdolem nad Odrou na Novojičínsku. Pomoc mu poskytovali letečtí záchranáři spolu s pozemní posádkou. Pětačtyřicetiletý muž utrpěl vícečetná poranění, a to v oblasti horních a dolních končetin, hlavy. Zdravotníci jej z příkopy vynesli pomocí vyprošťovacího rámu, zajistili dlahami, uložili do vakuové matrace a aplikovali potřebné léky. Pacient byl následně vrtulníkem transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Ilustrační foto

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK