logo

Tragédie na Rallye Orlické hory, při nehodě zahynul 63letý navigátor, nepomohla ani dlouhá resuscitace

Královehradecký kraj - 14.6.2015

V sobotu dopoledne došlo při závodu Rallye Orlické hory na uzavřené trati na silnici III. třídy mezi obcemi Kounov a Bystré v Orlických horách k tragické události.

Třiapadesátiletý řidič jednoho ze závodních aut ze zatím dosud nezjištěných příčin vyjel mimo trať a bokem narazil do betonového sloupu vysokého napětí. Náraz na stranu, kde seděl 63letý spolujezdec byl bohužel tak silný, že navigátor utrpěl velmi vážná zranění neslučitelná se životem. Na místo přistál i vrtulník záchranné služby, ale po zhruba hodinové resuscitaci musel lékař konstatovat smrt.

Závod pořadatelé okamžitě zrušili a na místo se dostavila výjezdová skupina rychnovských kriminalistů. Vzhledem k tomu, že k nehodě došlo na uzavřené trati, nejedná se o dopravní nehodu. Vyšetřovatel zahájil úkony pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Ve věci nařídil mimo jiné soudní pitvu zemřelého, aby zjistil přesnou příčinu úmrtí, znalecké zkoumání technického stavu závodního auta z důvodu vyloučení technické závady a v neposlední řadě budou kriminalisté prověřovat i to, zda pořadatelé dodrželi při přípravě trati všechna bezpečnostní pravidla nutná pro organizaci takovýchto závodů.

mjr. Mgr. Ivana Ježková, KŘ PČR HKK