logo

U Karlova se střetl nákladní vůz s osobním, nehoda si vyžádala čtyři zranění

Kraj Vysočina - 14.6.2015

V pátek v 15.21 hod byla na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda osobního a nákladního vozidla na komunikaci u Karlova na Žďársku. K nehodě vyjeli žďárští profesionální a dobrovolní hasiči společně s e záchranáři včetně LZS.

Provedeným průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Superb a tahače s návěsem, který převážel betonové tvárnice. Kamion skončil po nehodě mimo komunikaci na louce. Převážený náklad tvárnic se rozsypal po komunikaci a část nákladu skončila v příkopu. Řidič kamionu vyvázl z nehody bez zranění.

V osobním vozidle cestovali muž, žena a dvě malé děti. Děti vyvázly z kolize s lehkými poraněními, žena byla zraněna středně těžce. Těžce zraněného zaklíněného muže museli hasiči z havarovaného vozidla vyprostit za použití hydraulického nářadí. Po nezbytném ošetření na místě události jej zdravotníci letecky transportovali do nemocnice. Ženu a děti zdravotníci převezli do nemocnice sanitními vozy.

Komunikace zůstala po nehodě zcela neprůjezdná. Hasiči provedli na havarovaných vozidlech protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem. Z komunikace jednotky odstranily betonové tvárnice a následně byla komunikace v obou směrech zprůjezděna a místo předáno policistům a specializované firmě.

Příčina, průběh a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního vyšetřování.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová
tisková mluvčí HZS KV