logo

Nehoda autobusu a náklaďáku v Brně si vyžádala deset zraněných

Jihomoravský kraj - 17.6.2015

Dne 16. 6. 2015 krátce po poledni vyjely všechny složky IZS k dopravní nehodě autobusu a nákladního auta v Brně na ulici Hněvkovského. Záchranná služba odvezla z místa jedenáct osob.
Krátce po dvanácté hodině přijalo operační středisko HZS informaci o nehodě nákladního auta a autobusu na křižovatce ulic Hněvkovského a Sokolova v Brně. Na místo vyjely čtyři jednotky HZS a dobrovolní hasiči z Holásek.

Za šest minut byli první hasiči na místě a zjistili, že se srazil linkový autobus s nákladním vozem. Obě auta zůstala po nehodě na ostrůvku v křižovatce. Přední část autobusu ohnula semafor.
Hasiči pomohli posádkám ZZS s vynášením a ošetřováním zraněných cestujících. V autobuse cestovalo 25 lidí. Záchranná služba jich 10 odvezla do nemocnic, z toho jedna osoba tvořila doprovod, stejně jako řidiče nákladního auta. U zásahu se ukázala kvalitní spolupráce záchranné služby s hasiči, když poslední ze zraněných byl z místa odvezen už za hodinu po nahlášení události na operační středisko.

Hasiči zajistili havarované vozy proti požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny. komplikovanou dopravní situaci na místě řešila Policie ČR.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS JMK