Zrakově hendikepovaný fotograf Martin Kramer nafotil nástěnný kalendář s motivem Zdravotnické záchranné služby stanoviště Sušice na rok 2015. Při této příležitosti strávil mnoho dní se záchranáři, aby mohl zmapovat jejich náročnou a zodpovědnou ..." /> Televize pro dětské oddělení Nemocnice Sušice o.p.s. | Modrá Hvězda Života
logo

Televize pro dětské oddělení Nemocnice Sušice o.p.s.

Plzeňský kraj - 2.7.2015

Zrakově hendikepovaný fotograf Martin Kramer nafotil nástěnný kalendář s motivem Zdravotnické záchranné služby stanoviště Sušice na rok 2015. Při této příležitosti strávil mnoho dní se záchranáři, aby mohl zmapovat jejich náročnou a zodpovědnou práci. Již dopředu bylo rozhodnuto, že výtěžek z prodeje kalendářů bude věnován dětskému oddělení nemocnice.

A jak to celé dopadlo? Celkem bylo vytištěno 200 ks kalendářů, z toho polovinu odkoupilo město Sušice. Druhá polovina kalendářů byla zčásti věnována obchodním partnerům nemocnice a aktérům z jednotlivých fotografií a zčásti prodána zájemcům o kalendáře. Zbytek byl použit k výzdobě jednotlivých oddělení nemocnice.

A co to celé znamená ve finančním vyjádření? Nemocnice po odečtení nákladů na tisk kalendářů získala 2 052,- Kč. Někdo si možná řekne, že to není moc. A má pravdu v tom, že nejde o částku podstatnou z hlediska rozpočtu. Ale každý takovýto počin, vedený dobrou vůlí, touhou pomoci, snahou vyvolat úsměv na tvářích nemocných, je sám o sobě k nezaplacení a jakýkoliv peněžní zisk je jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Za získané finance zakoupilo vedení nemocnice pro malé pacienty televizor k ukrácení dlouhé chvíle na lůžku sledováním oblíbených pohádek či filmů na dvd.

Poděkování za celou akci patří fotografovi panu Kramerovi, zaměstnancům nemocnice, kteří vše podpořili, a městu Sušice, které odkoupilo polovinu kalendářů.

Jak říká sám Martin Kramer: „Pro mě je důležité, že jsem svým dílem přispěl ke zpříjemnění pobytu dětských pacientů v sušické nemocnici.“ A my myslíme, že to se mu určitě podařilo.

Text: Ing. Vladimír Sloup – ředitel Nemocnice Sušice o.p.s.