logo

Pět zraněných osob zůstalo ve voze, který sjel v Jablonci nad Jizerou z 15ti metrového srázu

Liberecký kraj - 8.7.2015

Zásah záchranářů a tří jednotek hasičů si vyžádala vážná dopravní nehoda osobního automobilu v Jablonci nad Jizerou v části obce Vojtěšice.

Dne 6. 7. 2015 krátce před 10. hodinou zde na silnici č. 14 u odbočky na Bratrouchov došlo k nehodě plně obsazeného osobního automobilu Nissan X-Trail, který z neznámých příčin sjel z komunikace a zřítil se do 15-ti metrového srázu. Operační důstojník k události ihned vyslal profesionální hasiče z Jilemnice, Semil a dobrovolné hasiče z Rokytnice nad Jizerou.

Hasiči po příjezdu okamžitě zajistili místo nehody a z havarovaného vozidla započali s vyprošťováním pěti zraněných osob. Vyprošťovací práce byly velmi náročné, nejen pro velký počet zraněných osob, ale také proto, že se vozidlo nacházelo v nepřístupném terénu a hasiči museli transportovat zraněné osoby prudkým srázem. Přesto se hasičům podařilo do 40-ti minut všechny zraněné vyprostit a předat k ošetření ZZS.

Poté hasiči vytáhli havarované vozidlo pomocí jeřábu zpět na komunikaci, přičemž museli motorovými pilami odstranit překážející náletové dřeviny. Ve 12:20 hodin byla silnice plně průjezdná a jednotky hasičů se vrátily na své základny.

Foto: HZS LK – nprap. František Hanč
Autor: por. Daniel Mlčoch DiS