logo

Prázdniny se středočeskými záchranáři

Středočeský kraj - 8.7.2015

Prázdniny začaly a první dny, které děti i dospělí tráví volnou zábavou, sportem a koupáním, jako každoročně ukázaly, že i když je tento čas přinejmenším pro děti nejoblíbenějším období v roce, „nabízí“ se v něm celá řada možností, jak ohrozit své zdraví. Počet výjezdů středočeské záchrance vzrostl zhruba o pětinu.

Středočeští záchranáři se proto rozhodli, že ani o prázdninách nepoleví v edukační činnosti a navštíví se svým programem turisticky zajímavá místa, kde budou mít návštěvníci po celý den možnost naučit se základy první pomoci, připomenout si nejčastější zdravotní rizika léta, prohlédnout si sanitní vůz a vybavení pro mimořádné události.

„Prázdniny každoročně prověří připravenost nás, záchranářů. Mnohdy je ale první kontakt se zraněným člověkem do příjezdu našich posádek na vás – a na vás záleží, zda se podaří zachránit něčí život. Věřím, že i tento odlehčený způsob prázdninové výuky první pomoci vám může dodat sebevědomí a odvahu k jednání v kritické situaci,“ dodal ředitel středočeské záchranky Martin Houdek.
Každý zájemce dostane od záchranářů nově vydanou příručku „První pomoc do kapsy“, ve které si bude moct své nabyté znalosti kdykoliv osvěžit. Pro děti budou připraveny balónky s logem ZZS SČK.

PROGRAM:

• neděle 12. července 2015 – Park Mirakulum, Topolová 629, Milovice
• sobota 25. července 2015 – Hrad Český Šternberk, Český Šternberk
• sobota 1. srpna 2015 – Koněpruské jeskyně

Monika Nováková tisková mluvčí ZZS SČK