logo

Víkendové zásahy liberecké záchranky ve znamení dopravních nehod a úrazů

Liberecký kraj - 14.7.2015

Záchranáři ZZS LK zasahovali o uplynulém víkendu u téměř šedesáti úrazů a u více než deseti dopravních nehod. Některé z nich byly závažné.

V sobotu 11. 7. 2015 před jednou hodinou odpolední došlo v Liberci – Vratislavicích ke střetu chodkyně a motocyklu. Žena skončila s velmi vážnými mnohačetnými zraněními na traumatologii Krajské nemocnice Liberec (KNL).

Kolem šestnácté hodiny došlo ve Svoru k výbuchu svařovací techniky. Nehodu nepřežil středně starý muž.

Po osmnácté hodině spadl ze skály v Příhrazech mladý muž. Záchranáři z pozemních výjezdových skupin mladíka nejprve dohledali a primárně ošetřili. Poté ho letecká záchranná služba pomocí slaňovací techniky vyprostila z nedostupného terénu skal a transportovala ho s vážnými zraněními zad a hrudníku do KNL.

V půl desáté večer havarovalo osobní vozidlo v Novém Boru. Lehce zraněná žena skončila v českolipské nemocnici. Mladý muž, který při nehodě vylétl z vozidla, i přes prováděnou resuscitaci svým zraněním podlehl.

V neděli před třetí hodinou odpolední podklouzla sedmiletá dívka na Böhmově vyhlídce Riegrovy stezky a sesunula se do rokle. Její otec se po svahu pustil za ní, aby jí pomohl. Dívenka utrpěla pouze lehká zranění, se kterými byla odvezena do semilské nemocnice, otec vyvázl bez úrazu. K vyproštění byl povolán i vrtulník LZS ZZS LK, ale pro hustý porost v místě dopadu dítěte nemohla být slaňovací technika použita.

Nedělní dopravní nehody skončily pouze lehkými zraněními všech účastníků.

V průběhu celého víkendu zasahovali záchranáři v celém Libereckém kraji více než čtyřistačtyřicetkrát.