logo

Dva těžce zranění po srážce osobního automobilu s traktorem na Královéhradecku

Královehradecký kraj - 15.7.2015

K čelnímu střetu traktoru s osobním automobilem, ve kterém cestovali dva lidé, došlo dnes po desáté hodině na silnici 324 poblíž obce Skochovice na Královéhradecku. Operátoři tísňové linky na místo vyslali posádku Rychlé lékařské pomoci z Nového Bydžova a vrtulník Letecké záchranné služby Hradec Králové.

Zdravotníci po příjezdu na místo zjistili, že oba cestující v osobním autě při střetu utrpěli těžká zranění, zejména v oblasti trupu a hlavy. Třiačtyřicetiletá spolujezdkyně navíc zůstala v troskách vozu zaklíněna a vyprostit ji museli hasiči. Stav obou zraněných si vyžádal intenzivní péči na místě zásahu i v průběhu transportu do traumacentra v královéhradecké Fakultní nemocnici.

V průběhu ošetření je zasahující posádky mimo jiné museli uvést do umělého spánku a napojit na přístroj pro umělou plicní ventilaci. Po stabilizaci zdravotního stavu byli zranění zafixováni pomocí speciálních imobilizačních prostředků a připraveni k transportu do nemocnice. Žena byla naložena na palubu vrtulníku, čtyřiačtyřicetiletého řidiče převezli záchranáři pozemní cestou. Zdravotní stav obou zraněných byl vážný, ale stabilní.

Foto HZS HKK

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK