logo

Vražda na Florenci, pobodaného muže se záchranářům nepodařilo zresuscitovat

Hlavní město Praha - 17.7.2015

Dne 16. 7. 2015 přibližně ve čtvrt na dvě odpoledne přijala tísňová linka oznámená o incidentu, který se odehrál mezi dvěma muži na autobusové zastávce poblíž ulice Za Poříčskou bránou.

Jeden z aktérů utrpěl při incidentu zranění, kterým přímo na místě události podlehl. Na místo se dostavila přivolaná záchranná služba s posádkou RZP, lékařem v setkávacím systému a inspektorem provozu, která se pobodaného muže pokusila téměř půl hodiny resuscitovat, snaha záchranářů byla i přes značné úsilí marná. Druhý pak, ještě před příjezdem policistů z místa utekl.
Beze jména

Video z celého incidentu, zachycující mimo jné snahu záchranářů, nalezne pod tímto odkazem na webu iDNES.cz.

Po tomto muži policisté okamžitě zahájili pátrání jak s využitím pozemních policejních hlídek, tak například i vrtulníku a policejních psovodů. Toto pátrání bylo prozatím neúspěšné.

Poškozeným, tedy mužem, který na místě události podlehl zraněním, je čtyřiatřicetiletý Lotyš.

Hledaný je s největší pravděpodobností občan ze zemí bývalého Sovětského svazu, který je přibližně 185 cm vysoké, sportovní postavy. Po incidentu měl pravděpodobně zakrvácený obličej a krví potřísněné tričko.

Na základě konkrétních zjištění prošetřují celou událost kriminalisté 1. oddělení pro podezření z trestného činu vraždy.

Kriminalisté prošetřováním zjistili, že v době potyčky měla stát opodál incidentu skupinka lidí, kteří si šarvátku nahrávali na mobilní telefony, nebo tablety.

Pokud tyto osoby skutečně disponují záběry incidentu, prosíme je, aby nám je pro jednoznačné objasnění celé události poskytly, za což předem děkujeme.

Videozáznamy mohou občané kriminalistům předat prostřednictvím kterékoliv policejní služebny, nebo přímo v budově Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, na adrese Kongresová 2, Praha 4.

Děkujeme za pomoc a spolupráci.

por. Mgr. Tomáš Hulan