logo

Osobním vozidlem zbořil v Uherském Brodě hřbitovní zeď, se zraněním putoval naštěstí jen do nemocnice

Zlínský kraj - 21.7.2015

K dopravní nehodě osobního automobilu se zraněním vyjela 20. 7. 2015 odpoledne do obce Vlčnov společně se záchrannou službou jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod.

Hasiči byli na místě události do deseti minut, současně s posádkou zdravotnické záchranné služby. Po provedení průzkumu bylo zjištěno, že osobní automobil sjel v obci Vlčnov mimo komunikaci a narazil do hřbitovní zdi. Po nehodě zablokoval silnici číslo II/495. Hřbitovní zeď byla nárazem částečně zdemolována.

Řidiče, který byl již v době příjezdu jednotky mimo vozidlo, ošetřila posádka zdravotnické záchranné služby a následně jej odvezla do nemocnice.

Hasiči provedli odpojení akumulátoru vozidla a protipožární zabezpečení. Po čelním nárazu došlo k úniku provozních kapalin, který byl zlikvidován pomocí sorbentů. V době řešení havárie byla komunikace úplně uzavřena a doprava byla odkloněna na objízdnou trasu. Po zadokumentování místa události policií provedli hasiči odklizení vraku mimo komunikaci, aby nebránil bezpečnému průjezdu a uklidili místo od úlomků a střepů. Po ukončení likvidačních prací se ve 14:46 hasiči vrátili zpět na svou základnu.

kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje