logo

U Karlových Varů se střetl osobák a dva autobusy, 3 osoby uhořely, 17 bylo zraněno

Karlovarský kraj - 26.7.2015

Dnes, 26. 7. 2015 kolem druhé hodiny odpolední došlo na komunikaci č.6 v lokalitě Andělské Hory u obce Stružná u Karlových Varů u hromadné dopravní nehody s následným požárem. Střetla se zde dvojice autobusů a osobní automobil.

Z tohoto důvodu Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje aktivovalo I. stupeň traumatologického plánu. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje vyslala na místo celkem 6 výjezdových skupin Rychlé zdravotnické pomoci, 2 výjezdové skupiny Rendez-vous s lékařem a vůz pro hromadná neštěstí. Na místě záchranáři ošetřili celkem 17 cestujících z autobusu, kteří utrpěli lehká zranění. Tito byli transportování k dalšímu ošetření do nemocnice Karlovy Vary na emergency (6 osob), nemocnice Ostrov (6 osob) a do nemocnice Sokolov (5 osob).

Bohužel se nehoda neobešla bez smrtelných zranění a na místo byl povolán také koroner. Tři osoby z osobního automobilu utrpěly zranění neslučitelná se životem.

U nehody zasahovalo celkem pět jednotek hasičů. V době jejich příjezdu na místo bylo havarované osobní vozidlo převrácené na střechu a celé v plamenech. Hasiči provedli uhašení požáru, posádce ve vozidle již ale nedokázali pomoct. Osobní auto se srazilo s jedním autobusem na boku, do druhého autobusu pak narazilo čelně. Po vyšetření nehody ze strany policie převrátili hasiči osobní auto na kola a vyprostili z vraku vozidla celkem tři osoby. Příbuzným obětí poskytl první psychologickou pomoc přivolaný psycholog hasičů. Kvůli nehodě byl provoz na frekventované silnici více než pět hodin zcela uzavřen.

Foto: HZS KVK/Martin Kasal

ZZS KVK