logo

Střet motocyklu s automobilem na Opavsku, motorkář byl v kritickém stavu, jeho spolujezdkyně byla zraněna těžce

Moravskoslezský kraj - 27.7.2015

Záchranáři ZZS MSK vyjížděli v neděli 26.7., k vážné dopravní nehodě na Opavsku. Před šestnáctou hodinou byl na tísňovou linku ohlášen střet motocyklu s osobním automobilem na křižovatce v obci Branka u Opavy. Na místě havárie zasahovaly tři pozemní skupiny zdravotnické záchranné služby a k misi byl vyslán také vrtulník LZS.

Nejvážnější zranění utrpěl sedmadvacetiletý motocyklista. Jeho stav se jevil jako kritický, byl v bezvědomí a se selhávajícím dýcháním. Lékaři ZZS museli provést intubaci dýchacích cest, zajistit muže krčním límcem a zahájit podávání léků. Posádky rovněž zafixovaly poraněné končetiny a vrtulník pacienta následně přepravil do traumatologického centra ostravské Fakultní nemocnice.

Pětadvacetiletá spolujezdkyně byla zraněna těžce. Prvotní vyšetření ukazovalo na poranění v oblasti pánve. Postižená byla uložena do vakuové matrace a po dalších léčebných opatřeních transportována na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě.

Se známkami stresové reakce ošetřovali záchranáři také pětatřicetiletou ženu, která cestovala v osobním vozidle. Předali ji v opavské Slezské nemocnici.

Ilustrační foto