logo

V Jesenici na Rakovnicku musely po střetu vozidla se skupinou chodců zasahovat tři posádky vrtulníků LZS

Středočeský kraj - 27.7.2015

V neděli, 26. 7. 2015 se kolem poledne stala v Jesenici na Rakovnicku vážná dopravní nehoda, při které narazilo do skupiny chodců na přechodu osobní auto. Těžce zraněni byli čtyři z nich.

K události vyjelo několik posádek ZZS Středočeského kraje s vozidly RZP a lékařem v setkávacím systému, operačním střediskem byla vzhledem k charakteru a závažnosti nehody aktivována letecká záchranná služba ze tří středisek: Praha, Plzeň a Ústí nad Labem.

Posádky tří vrtulníků si na své paluby převzaly od pozemních záchranářů po nezbytném zajištění a zaléčení celkem tři ze čtyřech zraněných chodců. Jednoho muže LZS přepravila napojeného na UPV do plzeňské nemocnice, druhého pak se zlomeninou bérce a podezřením na poranění páteře do pražské nemocnice v Motole. Tam putovalo sanitkou také jedno ze dvou zraněných dětí. Třetí helikoptérou letělo do plzeňské nemocnice další dítě, které utrpělo závažné zlomeniny dolních končetin.

Proč k nehodě došlo, je v šetření policie. Dle dosavadních poznatků se neměla žena dostatečně věnovat jízdě, když si na poslední chvíli všimla vozidla před ní, které zastavilo u přechodu, aby pustilo skupinku chodců, aby do něj nenarazila, strhla řízení do protisměru, kde smetla přecházející lidi.

Foto: Dopravní nehody