logo

Karlovarská záchranka zdravotnicky zajišťovala motokrosové závody v Lokti, ošetřovala jak soutěžící, tak diváky

Karlovarský kraj - 29.7.2015

ZZS KVK zajišťovala i letos na motokrosu v Lokti zdravotní dozor. Na místě byly připraveny pomoci 4 výjezdové skupiny RLP ve složení lékař, záchranář a řidič-záchranář. Dále výjezdová skupina RZP ve složení záchranář, řidič-záchranář a řidič-záchranář ve voze pro převoz raněných. Celkem tedy bylo po trati rozmístěno 6 vozů, 5 lékařů, 5 záchranářů a 5 řidičů-záchranářů. Zdálo se to být hodně, ale záchranáři měli plné ruce práce.

Za dva dny závodů ošetřili 10 vážně zraněných (4 první den, 6 druhý den), z toho jednoho velmi vážně. Tento závodník měl vykloubenou kyčel a zpřetrhané vazy. Nemocnice provedla základní úkony pro přípravu pacienta k odletu a druhý den ráno se vrátil do své vlasti, kde podstoupil operaci. Ostatní závodníci utrpěli otřesy mozku, zlomeniny či měli otevřené rány.

Ošetřovali jsme také diváky. Letos bylo teplo a hodně vos a včel. Ošetřeno bylo například 16 diváků s bodným poraněním od tohoto hmyzu, z toho 2 vážné alergické reakce. Záchranáři se ale setkávali i s epileptickými záchvaty a s mnoha dalšími zraněními, která byla, naštěstí jen lehká.

Po tomto náročné víkendu záchranáře, o to víc, potěšila pochvala jak od promotéra, tak od FIM.

ZZS KVK