logo

Ženu na pražském Střížkově kousl had, záchranka jí převezla do nemocnice, o hroznýše se postarali městští strážníci

Hlavní město Praha - 4.8.2015

Kuriózní případ útoku hada na ženu v kanceláři, řešili v pondělí dopoledne záchranáři a strážníci z Prahy 9. Ti hroznýše královského, který naštěstí není jedovatý, odchytili a předali ho pracovníkům útulku. Žena skončila v nemocnici.

Včera dopoledne přijali strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha 9 oznámení, že v Teplické ulici, na pražském Střížkově, uštknul v kanceláři had ženu. Po příjezdu autohlídky strážníků byla již na místě záchranná služba.

11822865_874556402611095_6135720242940041056_n

Vyděšená žena strážníkům řekla, že přes víkend nechala v kanceláři otevřené okno. Když v pondělí ráno přišla do kanceláře, sedla si ke stolu, a v tom jí kousl do nohy had. Zvíře se poté odplazilo pod kontejner na dokumenty. Strážníci asi jeden metr dlouhého hada následně odchytili do papírové krabice a přivolali na místo pracovníky odchytové služby.

Ti potvrdili, že se nejedná o jedovatý druh hada, ale o škrtiče – hroznýše královského. Odchytová služba poté hada převezla do útulku v Dolních Měcholupech. Záchranná služba převezla ženu k ošetření do jedné z pražských nemocnic.

(foto: MP Praha)