logo

Napadení další sanitky u výjezdu, tentokrát pražské ZZS, mladící pod vlivem alkoholu po ní hodili lahev s pivem

Hlavní město Praha - 10.8.2015

Posádka rychlé zdravotnické pomoci č. 209 ZZS HMP spěchala v neděli, 9. 8. 2015 do ulice Nad Lesním divadlem ve čtvrté městské části, kam byla směřována výzva výjezdu k alergické reakci.

Na místě byla nejprve verbálně napadena dvojicí mladíků, kterým se evidentně nelíbilo, proč tam posádka stojí. Ti se poměrně nevybíravě dožadovali, ať sanitka odjede. Když se jim smrští nadávek nepodařilo posádku ZZS vyprovokovat, jeden z alkoholem posílené dvojice po automobilu záchranné služby hodil láhev s pivem. Ta naštěstí sanitku netrefila a rozbila se u ní o silnici.

To záchranáři v Berouně minulý týden takové štěstí neměli, tam jejich vůz RZP zasáhla láhev hozená opilcem přesně. Rozbila okno vozu a zranila pacientku. O tomto případu jsme přinesli informaci ZDE.

Beze jména                        Video ze zajištění obou mladíků po hodu lahví piva na sanitku ZZS HMP

Pražští záchranáři se nenechali vzniklou situací rozhodit a přes ZOS přivolali k incidentu policii. Ta oba agresivní mladíky zajistila a provedla u nich dechovou zkoušku, která ukázala hodnotu kolem jednoho promile. Bohužel se zdá, že jim jejich čin projde poměrně lehce, neboť s největší pravděpodobností skončí ve správním řízení za spáchání přestupku proti občanskému soužití, kde je sankce pokuty až do výše 20 tisíc korun.

K nahlášené alergické reakci musela kvůli tomuto incidentu vyjet jiná posádka ZZS, protože 209 se na místě incidentu musela pro vyšetřování zdržet několik desítek minut. Pro ZOS tato událost byla vzhledem k počtu výjezdů a vytíženosti sloužících posádek značnou logistickou komplikací.

Jiná posádka ZZS HMP čelila napadení ze strany narkomanů rovněž minulý týden, kdy záchranáři byli napadeni pěstmi, informaci naleznete v tomto článku.