logo

V Lučanech nad Nisou havarovala sanitka ZZS při jízdě pro zraněného, notně opilého řidiče skútru

Liberecký kraj - 10.8.2015

V neděli krátce po půl páté odpoledne řešili policisté v Lučanech nad Nisou najednou dvě dopravní nehody. Havaroval řidič skútru, následně dvě vozidla zdravotnické záchranné služby.

V neděli krátce po půl páté odpoledne vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala v Lučanech nad Nisou na Jablonecku. Řidič skútru jel ve směru od místního koupaliště po účelové komunikaci směrem do Lučan nad Nisou, přičemž zavadil pravou stranou o levé zpětné zrcátko u pravé strany zaparkovaného vozidla BMW. Následkem střetu upadl na zem, přičemž utrpěl lehké zranění.

Policisté u 31letého řidiče skútru provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která ukázala, že řidič se zřejmě na místním koupališti před jízdou značně posilnil. Zkouška vyšla pozitivní s naměřenou hodnotou 2,8 promile. I opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe – 2,9 promile. Na vozidle vznikla předběžná škoda 10 tisíc korun.

11802730_927368220637580_4938681723271552430_o
                                          Foto Ilona Maškova/Facebook

Na místo nehody vyjel lékař zdravotnické záchranné služby s osobním vozidlem Škoda Octavia společně s osádkou sanity vozidla VW Transporter. Obě vozidla jela v opačném směru, tedy od Lučan nad Nisou směrem ke koupališti. Do cíle však vozidla nedojela, neboť došlo k dopravní nehodě, při které se obě vozidla mezi sebou střetla.

Řidič vozidla RV Škoda Octavia musel náhle zareagovat na situaci v provozu vzniklou před ním a vozidlo prudce zabrzdit a zastavit. Na tuto situaci však již nestačil včas zareagovat řidič sanity RZP VW Transporter jedoucí za ním a narazil do zadní části Octavie.

Řidič VW Transporter se ještě snažil střetu vyhnout, kdy vjel s vozidlem vlevo. Zde však najel na břeh a přetočil se na pravý bok a ke střetu s Otavií i přesto došlo. Tato nehoda se obešla bez zranění, vyžádala si však předběžnou škodu 150 tisíc korun. Alkohol vyloučili policisté u obou řidičů orientačními dechovými zkouškami.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje
tisková mluvčí