logo

Policisté v Praze zachránili život dívce, která visela z okna ve třetím patře a držela se za parapet, před tím spolykala antidepresiva, ty zapila alkoholem

Hlavní město Praha - 22.8.2015

Ve čtvrtek krátce před 14 hodinou vyjížděla hlídka policistů z místního oddělení Vršovice do Kralické ulice ve Strašnicích, kde podle oznámení stojí dívka v otevřeném okně.

Po příjezdu na místo policisté skutečně uviděli dívku, která sedí v otevřeném okně ve třetím patře s nohama směrem do ulice. Jeden z členů hlídky začal s dívkou komunikovat a nabádal jí, ať se pořádně drží. Mezi tím druhý z policistů vyběhl do třetího patra, vyrazil dveře bytu a vběhl do jednoho z pokojů, aby mohl dívku zachytit. Ta však mezi tím vylezla z okna ven, visela dolů a držela se pouze parapetu. Dívku policista chytil za ruku a držel, aby nespadla.

Mezi tím přijeli na místo hasiči, kteří za pomoci plošiny pomohli dívku vtáhnout zpět do pokoje. Tam si ji následně převzali záchranáři ZZS HMP a převezli do nemocnice. Čtrnáctiletá dívka totiž ještě před tím spolykala antidepresiva, která zapila alkoholem. To byl zřejmě i důvod jejího chování.

Vzhledem k věku dívky se bude celou událostí zabývat i odbor sociálně právní ochrany dítěte, na který policisté věc oznámí.

por. Bc. Jan Daněk, PČR