logo

Během dnešní noci srazily vlaky na východě Čech dva muže

Královehradecký kraj - 25.8.2015

Dva muže sražené vlakem ošetřovali dnes v noci záchranáři na dvou místech Královéhradeckého kraje.

První událost byla na tísňovou linku 155 oznámena ve 22:20 z trati mezi Předměřicemi nad Labem a Lochenicemi na Královéhradecku. Na místo vzápětí vyrazil nejbližší lékař spolu se záchranáři z výjezdových stanovišť v Hradci Králové. Na místě střetu nalezli zdravotníci muže v bezvědomí. V průběhu nezbytného ošetření zraněnému museli podat příslušné léky, zajistit mu dýchací cesty a napojit jej na přístroj pro umělé dýchání. Během ošetřování lékař zjistil, že muž utrpěl závažné poranění hlavy a mozku.

Po provedení všech úkonů, nutných ke stabilizaci pacientova zdravotního stavu, jej záchranáři převezli na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Totožnost ani věk mladého muže nám v tuto chvíli ještě není známa.

K druhému případu vyjížděli do Týniště nad Orlicí záchranáři ze stanoviště v Opočně spolu s lékařem z Rychnova nad Kněžnou o půl šesté ráno. Rovněž v tomto případě museli zdravotníci ošetřovat muže (*1967) s poruchou vědomí. Zasahující lékař diagnostikoval mnohočetná zranění více orgánových systémů.

Po stabilizaci pacientova zdravotního stavu jej proto zajistili ve speciálních transportních prostředcích a transportovali také do královéhradeckého traumacentra. Příčiny obou událostí jsou v šetření PČR.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK