logo

Tři zraněné po skocích do vody ošetřovaly v neděli posádky ZZS v Moravskoslezském kraji

Moravskoslezský kraj - 31.8.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby musely během neděle 30.8. ošetřovat tři další pacienty, zraněné po skocích do vody. Události se odehrály v průběhu odpoledne na různých místech Moravskoslezského kraje.

Po čtrnácté hodině byla posádka ZZS vyslána do Frýdku-Místku. Při skoku do vody z výšky několika metrů se tam poranil čtyřiadvacetiletý muž. Když dopadl na dno, poranil si horní končetinu. Po prvotním ošetření jej záchranáři předali ve frýdecko-místecké nemocnici.

Jen o půl hodiny později vyjížděli ostravští záchranáři ke čtrnáctiletému chlapci, který při skoku do bazénu narazil hlavou do můstku. S poraněním lehčího rázu byl po poskytnutí první pomoci posádkou ZZS transportován na úrazovou ambulanci FN Ostrava.

V půl šesté pak došlo k poranění třetího člověka, a to ve Studénce na Novojičínsku. Do bazénu tam skočil sedmatřicetiletý muž, který narazil do dna hlavou. Z vody postiženého vynesli svědkové události, zasahující záchranáři jej poté ošetřili s podezřením na poranění páteře. Pacient byl přepraven do ostravské Fakultní nemocnice a předán týmu tamního urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK