logo

Noční dopravní nehody na D5, při jedné z nich si záchranáři do své péče převzali i malé dítě

Středočeský kraj - 10.9.2015

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun zasahovala ve středu 9. září v 23.05 hodin společně s Policií ČR a zdravotnickou záchrannou službou u dopravní nehody osobního automobilu na 28. km dálnice D5 ve směru z Prahy do Plzně. Podle prvotních informací mělo jít o osobní automobil na střeše přes svodidla.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o nehodu osobního vozidla Hyundai, které se v místě dopravního omezení po nárazu převrátilo přes svodidla. Řidička automobilu a spolujezdec zůstali ve vozidle zaklíněni. Ditě ze zadní sedačky bylo vyproštěno ještě před příjezdem jednotky a před předáním ZZS se o něj postarali svědci nehody.

Hasiči provedli vyproštění osob pomocí hydraulického nářadí, protipožární opatření a pomocí sorbentu likvidovali únik provozních náplní z vozidla. Poté bylo vozidlo pomocí navijáku otočeno zpět na kola.

V průběhu návratu na základnu byla jednotka vyslána k další dopravní nehodě, tentokrát na 5. km plzeňské dálnice D5. V tomto případě šlo o střet dvou nákladních vozidel, naštěstí bez zranění a vážnějších následků. Jednotka provedla zajištění místa nehody a ve 2.30 hodin se vrátila na základnu.

mjr. Ing. Pavel Šimek
velitel stanice HZS Beroun