logo

Tragická nehoda na Jičínsku, rychle jedoucí automobil tam srazil tři seniorky na kolech, jedna zemřela na místě

Královehradecký kraj - 10.9.2015

U vážné nehody zasahovali ve středu odpoledne záchranáři v Královéhradeckém kraji. Na silnici první třídy nedaleko obce Obora na Jičínsku srazilo ve vysoké rychlosti osobní auto tři seniorky na kolech, jedoucí zřejmě v protějším směru. Stalo se tomu tak na přímém a přehledném úseku.

Už podle prvních zpráv na tísňovou linku 155 bylo jasné, že zdravotní stav všech zraněných žen je velmi vážný. Operátoři na místo neštěstí proto ihned vyslali dvě záchranářské posádky spolu s lékařem z Jičína, záchranáře z Hořic a lékařskou posádku ze základny v Novém Bydžově. Zároveň vydali pokyn ke vzletu vrtulníku Letecké záchranné služby Hradec Králové.

Jicinsko

Po příjezdu na místo zdravotníci zjistili, že všechny tři cyklistky skutečně utrpěly u velmi vážná poranění. Jedna z žen svým zraněním podlehla ještě před jejich příjezdem, zdravotní stav dalších dvou si vyžádal urgentní péči všech zasahujících záchranářů.

Přibližně sedmdesátiletá žena musela být napojena na přístroj pro umělou plicní ventilaci a přes intenzivní léčbu u ní přetrvávala oběhová nestabilita. Letečtí záchranáři ji proto urychleně transportovali na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

Také druhá, dvaasedmdesátiletá žena byla po provedení všech nezbytných léčebných úkonů a stabilizaci zdravotního stavu předána do péče týmu hradeckých traumatologů. Okolnosti nehody jsou v šetření PČR. Alkohol u řidiče Volkswagenu Polo byl na místě vyloučen dechovou zkouškou.

Foto PČR

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK