logo

Opilý spolujezdec v Havlíčkově Brodě vypadl za jízdy z auta, naštěstí se při pádu na silnici jen lehce zranil

Kraj Vysočina - 15.9.2015

Záchranáři ZZS KV a policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod vyjížděli v sobotu 12. září půl hodiny před půlnocí vyšetřovat okolnosti dopravní nehody, která se stala na silnici III. třídy v Havlíčkově Brodě.

Řidička osobního vozidla Mazda jela ve směru od obce Lípa směrem ke křižovatce se silnicí I/34. Při jízdě po přímém úseku komunikace došlo k tomu, že spolujedoucí na pravém zadním sedadle, který nebyl připoután bezpečnostním pásem, si za jízdy otevřel dveře auta a z vozidla vypadl. Další spolujedoucí na zadním sedadle začal křičet a řidička ihned zastavila za místem nehody.

Po dopravní nehodě na místě zastavilo projíždějící vozidlo, jehož posádka přivolala na místo zdravotnickou záchrannou službu. Spolujedoucí, který vypadl z vozidla, utrpěl lehké zranění a z místa události musel být odvezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Havlíčkově Brodě. Ke zranění ostatních účastníků nedošlo. U řidičky byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. U devatenáctiletého spolujedoucího, který vypadl z vozidla, byla provedena dechová zkouška na alkohol s pozitivním výsledkem – 1,64 promile alkoholu v dechu. Další okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí PČR