logo

ZZS Jihočeského kraje oslavila 10 let existence, od krajského hejtmana obdržela k výročí slavnostní prapor

Jihočeský kraj - 16.9.2015

Novým slavnostním praporem se mohou od nynějška pyšnit i jihočeští záchranáři. Zástavu předal řediteli ZZS JčK Marku Slabému hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola v pátek 11. září 2015.

Slavnostní akt se uskutečnil v rámci konference pořádané u příležitosti 10 let od vzniku celokrajské organizace Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

„Záchranná služba je jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému a objemem své práce patří k těm nejvytíženějším. Prapor, jako symbol jedinečné identity a svébytnosti organizace, jí ale jako jediné dosud chyběl. Proto vám jej u této příležitosti nyní předávám jako výraz ocenění vaší práce,“ uvedl Zimola.

Nový prapor podle ředitele ZZS JčK pomůže záchranářům identifikovat se s vlastní organizací. „Je dobré vědět, že konečně mámě nějaký symbol, který něco znamená. A můžeme jej rozvinout při všech důležitých, nebo slavnostních příležitostech,“ řekl Slabý.

Uplynulé období pak shrnula i první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská. „Bylo to 10 let bojů dohadů, nadějí, plánů i pochyb. A i když jsme s panem ředitelem Slabým měli někdy rozdílné názory, tak jsme vždy sledovali jediný cíl, kterým je zajištění kvalitní péče pro pacienty a dostatek peněz pro záchranku, aby mohla fungovat tak, jak má,“ uvedla.

Slabý si výše uvedeného přístupu cení. „Je dobré cítit, že od kraje máme a jak nám jeho vedení slíbilo i do budoucna budeme mít podporu,“ sdělil.

Hejtman pak na závěr záchranářům poděkoval: „Jsem si velice dobře vědom, kolik úsilí, rizik a nezřídka i osobních obětí musejí denně postupovat při péči o naše životy a zdraví. Nepracují v teple svých kanceláří, ale v terénu za každého počasí bez ohledu na čas. Jsou to lidé, kteří si právem zaslouží naši velkou úctu,“ uvedl hejtman Jihočeského kraje Mgr. Jiří Zimola. „Život a zdraví jsou tím nejcennějším, co máme. Před všemi, kteří o tyto hodnoty bojují v první linii, před celým týmem Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, jejím vedením, veškerým lékařským i nelékařským personálem hluboce smekám“ dodal.

Foto: ZZS JČK a Jan Benda