logo

Chlapec v Němčicích nad Hanou utrpěl vážnou zlomeninu nohy, když jej zavalila dlažba

Olomoucký kraj - 27.9.2015

V sobotu před polednem přijalo operační středisko olomouckých záchranářů na lince 155 telefonát, který oznamoval poranění dítěte zavaleného zámkovou dlažbou v Němčicích nad Hanou.

Na desetiletého chlapce spadla paleta se stavebním materiálem (palety byly naskládány na sobě a zřítila se ta nejvýše složená) zřejmě při hře s dalšími dětmi. Na místo byl vyslán vrtulník záchranné služby, který hocha s vážnou zlomeninou nohy transportoval do dětského traumacentra Fakultní nemocnice v Brně.

Událost si vyžádala pomoc dvou jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Operační středisko k místu vyslalo osádku profesionální jednotku požární stanice Kojetín, doplněnou o místní dobrovolné hasiče Němčice na Hané. Ti se také k místu dostali během několika minut a provedli provizorní zajištění a odlehčení zraněnému dítěti.

Po příjezdu profesionální jednotky pokračovalo pomocí hydraulického rozpínacího zařízení uvolnění dítěte a poté předání do péče osádce letecké záchranné služby s lékařem.

Po skončení záchranných prací, provedli hasiči bezpečností opatření a zajištění palety s betonovými obrubníky proti podobným nepříjemnostem, uvedl k případu Zdeněk Hošák, mluvčí HZS Olomouckého kraje.

Lucie Mikisková, DiS. tisková mluvčí ZZS OLK