logo

Další tragická nehoda na železničním přejezdu na Uherskohradišťsku, řidič osobáku nerespektoval výstražné znamení a vjel přímo před projíždějící vlak

Zlínský kraj - 28.9.2015

V neděli večer krátce po sedmé hodině došlo na železničním přejezdu mezi Ostrožskou Novou Vsí a Kunovicemi k další tragické dopravní nehodě. Ta si vyžádala život pětačtyřicetiletého muže cizí státní příslušnosti. K události vyjely všechny složky IZS.

Řidič Opelu jel od Ostrožské Nové Vsi a odbočil k nechráněnému železničnímu přejezdu. Muž před ním zastavil a po chvíli vjel na přejezd, i když blikala červená výstražná světla. Tam se střetl s právě projíždějícím osobním vlakem. Muž při srážce utrpěl zranění neslučitelná se životem.

Očitý svědek sdělil, že řidič vozu Opel Insignia ECO skutečně nerespektoval výstražné znamení na přejezdu a vjel na koleje ve chvíli průjezdu motorového vlaku. Než vlak zastavil, tlačil před sebou vozidlo asi 150 metrů.

Motorový vlak jel z Nesovic u Bučovic do Bylnice v okresu Zlín. Ve vlaku jelo 53 cestujících a při srážce nebyl nikdo z nich zraněn. Po celou dobu šetření nehody byl provoz na jednokolejné trati přerušen. K srážce došlo na tom samém přejezdu, kde asi před rokem vyhasl život mladého muže, který se měl ženit.

Hasiči po příjezdu odpojili autobaterii a zjistili, že zaklíněný řidič nejeví známky života. To potvrdil i lékař Zdravotnické záchranné služby, který konstatoval úmrtí mladého muže.

Místo nehody bylo předáno podnikovým hasičům. Ti osvětlovali místo srážky pro účely zadokumentování a šetření nehody Policií České republiky i Drážní inspekcí.

Po zadokumentování nehody byl motorový vlak odtažen náhradní lokomotivou a podnikoví hasiči vyprostili tělo řidiče.

Celková škoda je předběžně odhadnuta na šest set tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření.

por. Bc. Milena Šabatová, PČR

nprap. Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje