logo

V Dětřichově se srazily dvě čtyřkolky, nehoda si vyžádala zranění jedné dospělé osoby a tří dětí

Liberecký kraj - 28.9.2015

V neděli, 27. 9. 2015 krátce před půl pátou odpoledne se v Dětřichově stala vážná dopravní nehoda dvou čtyřkolek. Dvě nezletilé děti byly transportovány vrtulníkem LZS do Prahy.

Vážná dopravní nehoda dvou čtyřkolek se stala dnešního dne krátce před půl pátou odpoledne na účelové komunikaci pod kopcem v obci Dětřichov na Frýdlantsku. Na louce jel po panelové cestě na malé dětské čtyřkolce 12letý chlapec, který se ze zatím nezjištěných příčin střetl na rovném úseku s velkou protijedoucí čtyřkolkou značky MXU 500. Čtyřkolky o sebe zavadily levýma předníma kolama, což způsobilo, že se následně velká čtyřkolka přetočila. Na velké čtyřkolce cestovala jedna dospělá osoba a dvě nezletilé děti.

Obě děti utrpěly vážná zranění, se kterými je transportoval do jedné z pražských nemocnic vrtulník. Dospělou osobu převezlo vozidlo zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Řidič malé dětské čtyřkolky – 12letý chlapec vyvázl z nehody bez vážnějších zranění a byl rovněž zdravotnickou záchrannou službou převezen do Krajské nemocnice Liberec na ošetření.

Policisté na místě zajistili obě čtyřkolky k dalšímu zkoumání. Okolnostmi a příčinou dopravní nehody se nyní bude dále zabývat Služba kriminální policie a vyšetřování Liberec

Ilustrační foto

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí