logo

V Kopřivnici zemřela žena v sanitce, o tři roky starší muž byl se zraněním přepraven do nemocnice

Moravskoslezský kraj - 29.9.2015

Zdravotnická záchranná služba zasahovala z neděle na pondělí v noci u tragické události na Novojičínsku. Před nedělní půlnocí byli operátoři ZZS informováni o zraněné ženě v Kopřivnici. Na pomoc byla vyslána posádka rychlé zdravotnické pomoci z nedalekého stanoviště a výjezdová skupina s lékařem z Frenštátu pod Radhoštěm. Jakmile se ukázalo, že postiženy jsou dvě osoby, vyjela na pomoc rovněž posádka rychlé lékařské pomoci z Nového Jičína.

Osmačtyřicetiletá žena byla v okamžiku příjezdu prvních záchranářů v bezvědomí a bezdeší, lékaři na jejím těle shledali rozsáhlé poranění se značnou krevní ztrátou. Stav pacientky se dále velmi rychle zhoršoval a záhy nastalo i selhání srdeční činnosti. Posádky zahájily neodkladnou resuscitaci, při niž se jim na chvíli podařilo obnovit činnost srdce pacientky. Po naložení do sanitního vozidla však došlo k opětovné srdeční zástavě, kterou se již lékařům nepodařilo zvrátit. Žena svým poraněním podlehla ještě před zahájením transportu do zdravotnického zařízení.

Záchranáři poskytovali pomoc také o tři roky staršímu muži, rovněž zraněnému. Stav pacienta byl vážný, zůstal však při vědomí. Posádky provedly prvotní ošetření, zahájily podávání léků a postiženého přepravily do ostravské Fakultní nemocnice. Předán byl týmu tamního urgentního příjmu.