logo

Záchranáři v Hradci Králové ošetřovali muže intoxikovaného oxidem uhelnatým

Královehradecký kraj - 1.10.2015

Dodávka, dlouhodobě stojící na parkovišti u jedné z čerpacích stanic v Hradci Králové upoutala první říjnový den pozornost pracovnice její obsluhy. Jelikož se ženě auto zdálo podezřelé, rozhodla se jej zkontrolovat. Ke svému překvapení v nákladovém prostoru dodávky spatřila ležet muže, který nereagoval přiměřeně na slovní výzvu.

Na místo byla přivolána hlídka Městské policie, která byla nucena rozbít okno a vytáhnout muže ven. Následně strážníci požádali o příjezd záchranné služby. Operátoři linky 155 na místo vyslali posádku RZP spolu s lékařem ze základny v Hradci Králové.

Zdravotníci po provedení základního vyšetření zjistili, že u muže přetrvává porucha vědomí. Vzhledem k okolnostem mužova nálezu nemohli jako příčinu stavu vyloučit otravu oxidem uhelnatým. Nemocný byl proto po nezbytném zajištění převezen na oddělení urgentního příjmu do královéhradecké nemocnice.

Podezření záchranářů na intoxikaci se v nemocnici po provedení specializovaných vyšetření potvrdilo. Proto byl muž následně letecky převezen na specializované pracoviště do nemocnice v Kladně, kde podstoupí léčbu hyperbarickou oxygenoterapií.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK