logo

ZZS Plzeňského kraje položila základní kámen nového výjezdového stanoviště v Boru

Plzeňský kraj - 3.10.2015

Krajští zdravotničtí záchranáři položili ve čtvrtek 1. října 2015 základní kámen nového stanoviště v Boru u Tachova. Vyvrcholilo tak několikaleté snažení zdravotníků i představitelů regionu Tachovska, kteří o zřízení výjezdového stanoviště ZZS v tomto městě dlouhodobě usilovali.

„Oblast kolem Boru a Nové Hospody na Tachovsku zaznamenala v posledních letech velký rozvoj, vzniklo zde několik průmyslových zón, čímž se počet výjezdů do této lokality znásobil. Dá se říci, že sem z dosud provozovaných stanovišť v Tachově, Plané či Stříbru vyjíždíme několikrát denně,“ vysvětlil Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje. Ředitel této organizace MUDr. Pavel Hrdlička dodává, že vybudováním nového stanoviště, které bude zřízeno za cca šest miliónů korun, se výrazně zkrátí dojezdové časy do zmíněné oblasti.

V Boru u Tachova bude v budoucnu pacientům k dispozici posádka rychlé zdravotnické pomoci 24 hodin denně sedm dní v týdnu od února příštího roku. Položení základního kamene nového výjezdového stanoviště se mimo jiné zúčastnili Milena Stárková a Jan Karásek z Krajského úřadu Plzeňského kraje, starosta města Boru Petr Myslivec, poslanec PS PČR Václav Votava, ředitelka Polikliniky Bor MUDr. Hana Bultasová či MUDr. Pavel Hrdlička, Martin Brejcha a další lékaři a zdravotníci ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje i další hosté.

Plánované otevření nového výjezdového stanoviště zdravotnické záchranné služby povede k dalšímu zkvalitnění přednemocniční neodkladné péče v Plzeňském kraji.

„Oblast Tachovska je velmi specifická skutečností, že v regionu momentálně nefunguje nemocnice s akutními lůžky. Proto je nutné pacienty dovážet do nemocnic v Plzni a ve Stodu, což často komplikuje obslužnost dalších pacientů tohoto regionu, jehož součástí je také část frekventované dálnice D5. Otevřením nového stanoviště v Boru u Tachova vycházíme vstříc potřebám této příhraniční oblasti, která se v poslední době rychle rozvíjí,“ dodává ředitel ZZS Pk doktor Pavel Hrdlička.