logo

Na dálnici u Popůvek hasiči vyprostili zraněného muže ze zdemolovaného BMW, újmu na zdraví utrpěla také jedna žena a dítě

Jihomoravský kraj - 12.10.2015

V neděli, 11. října 2015 po půl čtvrté odpoledne vyjely tři jednotky hasičů a záchranáři k dopravní nehodě na dálnici D1. Řidiče museli hasiči vyprostit pomocí hydraulického nářadí. U nehody došlo ke zranění celkem tři lidí.

Profesionální hasiči ze stanic Rosice, Starý Lískovec a BVV vyprostili zraněného řidiče po dvaceti minutách. Spolupracovali se záchranáři a pomohli také s transportem zraněného muže nejen do sanitky, ale poté i v nemocnici. Žena i dítě byli v době příjezdu hasičů v péči záchranné služby.

Hasiči zabezpečili místo nehody a zajistili vozidlo proti případnému vzniku požáru. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po zadokumentování nehody Policií ČR uklidili vozovku a zásah ukončili před osmnáctou hodinou.

Po dobu vyprošťování byl průjezd na dálnici omezen jen do jednoho pruhu. Od půl páté, po odjezdu sanitek a několika hasičských aut, byla dálnice průjezdná dvěma jízdními pruhy.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje