logo

Senátorský klub ČSSD navštívil v Plzni zdravotnické záchranáře

Plzeňský kraj - 13.10.2015

Senátoři sdružení v Senátorském klubu ČSSD navštívili v pondělí 12. října tohoto roku hlavní sídlo Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje v Plzni na Klatovské třídě. Početnou skupinku politiků doprovázeli zástupci z Krajského úřadu, například zastupitelka a členka Rady Plzeňského kraje Ing. Milena Stárková či vedoucí odboru zdravotnictví Mgr. Jan Karásek.

Senátoři a další hosté si prohlédli moderní zázemí plzeňských záchranářů, ať už se jednalo o výjezdové stanoviště Plzeň – Bory nebo zdravotnické operační středisko, kam ústí národní tísňová linka zdravotnické záchranné služby 155. Ředitel MUDr. Pavel Hrdlička všechny přítomné seznámil s historií rychlé zdravotnické pomoci na Plzeňsku, náměstek útvaru zdravotnických činností MUDr. Robin Šín přidal informace o aktuálním systému fungování přednemocniční neodkladné péče v našem kraji a vedoucí sestra ZOS Lenka Ptáčková provedla návštěvu světem informačních technologií tzv. dispečinku (operačního střediska). Chybět nemohly ani základní ekonomické ukazatele, o kterých pohovořil Ing. Vlastimil Stehlík.

Sami senátoři zahrnuli záchranáře množstvím dotazů – proč každoročně narůstá počet výjezdů ZZS, jak funguje spolupráce s dopravními zdravotními službami či v čem spočívá specifikum provozu letecké záchranné služby AČR v Plzeňském kraji. Oboustranně podnětná schůzka proběhla v přátelské atmosféře a přinesla záchranářům příslib dalšího tolik potřebného rozvoje.