logo

Den otevřených dveří 2015 přilákal na zlínské výjezdové stanoviště záchranné službu mnoho návštěvníků

Zlínský kraj - 16.10.2015

V sobotu 10. 10. 2015 proběhl již tradiční Den otevřených dveří na výjezdové základně ZZS ZK, Peroutkovo nábřeží ve Zlíně.

I přes chladný a větrný sobotní den Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje navštívilo asi 500 návštěvníků, což je nejvíce za celou historii pořádání těchto dnů.

Návštěvníci si prohlédli sanitní vozy i všechny přístroje a pomůcky, které záchranáři každodenně používají. V prostorách garáží byl promítán krátký netradiční film o činnosti ZZS Zlínského kraje. Nechyběly komentované prohlídky vnitřních prostor s návštěvou Zdravotnického operačního střediska ZZS ZK.

Velký zájem projevili návštěvníci o výuku první pomoci, která probíhala ve výukové a školící místnosti pod vedením Mgr. Dany Poláškové. Přítomní účastníci si vyzkoušeli nácvik život zachraňujících úkonů (zprůchodnění dýchacích cest, srdeční masáž, atd.) na resuscitačních modelech, a dozvěděli se další novinky v laické první pomoci.

Nezapomněli jsme ani na děti, které si mohly namalovat obrázky sanitek, kreslit křídou na asfaltový povrch nádvoří, vyzkoušet si trenažér závodního vozu k nácviku na vyprošťování a připravena byla i sladká odměna.

Petr Olšan
tiskový mluvčí
ZZS ZK