logo

Muž se na Opavsku zřítil do komínové šachty ve štole

Moravskoslezský kraj - 21.10.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes, v úterý 20. 10. 2015 odpoledne, u vážného úrazu muže na Opavsku. Po sedmnácté hodině přijali operátoři ZZS oznámení o pádu člověka z výšky ve štole, obci Mokřinky.

Na místo byla okamžitě vyslána skupina rychlé lékařské pomoci z Vítkova a na pomoc vzlétl vrtulník LZS z Ostravy s vybavením pro práci v podvěsu. O součinnost byly požádány rovněž další složky integrovaného záchranného systému.

20151020_175216

Devětašedesátiletý muž se spolu s dalšími osobami nalézal uvnitř staré břidlicové štoly, zhruba dvě stě metrů od jejího vchodu. Podle svědků měl spadnout do komínové šachty, z výšky okolo šesti metrů. Pro záchranáře byl pacient nedostupný, o jeho vyproštění se proto museli postarat hasiči.

Postižený byl v době zásahu při vědomí, po vynesení ze štoly u něj zasahující lékaři zjistili poranění hlavy a mozku, nevyloučili ani možné poranění páteře. Muž byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté letecky šetrně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK