logo

Na dvě desítky zraněných při pátečních nehodách v Moravskoslezském kraji ošetřovali záchranáři

Moravskoslezský kraj - 24.10.2015

Posádky ZZS MSK vyjížděly během pátečního dnešního dne (23.10.) k devíti dopravním nehodám, při nichž se zranilo celkem osmnáct osob. Kromě pozemních týmů zasahoval při třech haváriích také vrtulník letecké záchranné služby. Záchranáři ošetřovali účastníky havarovaných vozidel, ale také cyklistu a motocyklistu.

K první nehodě vyjížděly posádky ZZS po půl sedmé v Ostravě. Při střetu automobilů došlo ke zranění pěti mužů. Byli ošetřeni s převážně středně těžkými, ale i vážným poraněním, ponejvíce hrudníku a končetin. Týmy záchranné služby předaly pacienty v ostravské Fakultní a Městské nemocnici.

Jen o chvíli později zasahovali záchranáři u těžce zraněného cyklisty na Frýdecko-Místecku. Samostatný čánek o této události naleznete ZDE.

O hodinu později se zranily dvě ženy při nehodě vozidel v Nových Sedlicích na Opavsku. Jejich stav však nebyl závažný a posádky je transportovaly do opavské nemocnice.

Před půl dvanáctou mířily sanitky i vrtulník do Frýdku-Místku. Nahlášena byla nehoda dvou automobilů a ošetřit bylo nutno čtyři pacienty – čtyřleté dítě, sedmdesátiletou ženu a dva muže. Záchranáři je ošetřovali se středně závažnými poraněními a poté transportovali do nemocnice ve Frýdku-Místku, jednoho z pacientů pak do FN Ostrava.

Před třináctou hodinou došlo k nehodě vozidla, které narazilo do stromu v Ostravě. Zraněni byli dva účastníci události, s vážnými poraněními byli předáni ve FNO a MNO.

O pět minut později bylo nutno vyjíždět k další kolizi na silnici v Ostravě, a to se zraněním muže. Také jemu byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče a byl přepraven do Městské nemocnice Ostrava.

Po čtrnácté hodině následovala další nehoda, opět v Nových Sedlicích na Opavsku s jedním lehčím zraněním, a to u jednatřicetiletého muže.

Odpoledne pak následovala kolize motocyklu s vozidlem na Novojičínsku se zraněním motocyklisty. Po ošetření byl předán do péče chirurgické ambulance nemocnice v Novém Jičíně.
Posledním ošetřeným byl muž, zraněný rovněž při nehodě automobilů v Opavě. S lehčím poraněním mu poskytli péči nejprve záchranáři a poté zdravotníci v opavské nemocnici.

 

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK