logo

Integrace páteřní desky do nosítek? Ano, ušetří to nejen místo v sanitce, ale i finance

ČR - 25.10.2015

Firma MEDIROL dokončila před několika dny vývoj a výrobu prototypu nového typu transportních nosítek, ve kterých je integrovaný prostor na uložení páteřní desky.

Počin medirolských inženýrů nabízí řešení, jak ušetřit značné místo v sanitce, páteřní deska není úplně ideálně skladnou věcí. V současné době se přepravuje buď v úložné skříni zvenčí či uvnitř ambulantního prostoru, případně má své místo v podlaze či nosítkovém stolu.

Ano, vždy se vymyslí, kam se dá, ale nové řešení nosítek, vycházejících z modelové řady MEDIROL Sanero M201, v podobě s úložným prostorem na desku pak M202, nabízí zcela jiný rozměr použití této transportní pomůcky, a to nejen pro sanitky, stavěné na menších automobilech.

12180556_966564460067207_74220812_oÚspora místa, taková byla hlavní myšlenka a i specifikace záchranářů z Lotyšska, pro které byl model MEDIROL Sanero M202 vyvinut. Krom výše popsaných výhod ušetří ale i finance, a to nemalé, protože celková výška nosítek ve složeném stavu je dle požadavku 40cm, tudíž nemusí být v sanitce namontován nosítkový stůl.

Jak se vše MEDIROLu povedlo, se bude nyní testovat u budoucího zahraničního zákazníka, tedy lotyšské ZZS, která plánuje pořídit během příštích dvou let hned 50ks těchto kompletů. Nová nosítka mají úložný prostor pro páteřní desku Laerdal BaXstrap®, ale pokud o ně bude zájem, nebude problém je uzpůsobit i pro modely jiných výrobců.