logo

Tři těžce zranění při vážné dopravní nehodě v Liberci

Liberecký kraj - 25.10.2015

V sobotu, 24. 10. 2015 krátce po desáté hodině dopoledne se v ulici Kunratická na silnici č. I/14 za kruhovým objezdem ve směru na Jablonec stala vážná dopravní nehoda. Čelně se zde střetl Renault Clio a VW Passat.

Řidič osobního vozidla VW Passat cizí státní příslušnosti jel ve směru od Jablonce nad Nisou na Liberec, kdy měl v místech poblíž autobazaru údajně předjíždět jiná vozidla. Ve chvíli, kdy se nacházel v levém jízdením pruhu, jelo v opačném směru od Liberce osobní vozidlo Renault Clio. Řidič vozidla VW Passat nestačil dokončit předjíždění a čelně se střetl s protijedoucím vozidlem Renault. Následkem střetu bylo vozidlo Renault odhozeno vpravo za svodidla z pohledu jeho jízdy.

Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Při nehodě byly těžce zraněny tři osoby – mladší řidič osobního vozidla VW Passat, který cestoval sám, starší řidič vozidla Renault a jeho spolujezdkyně. Raněné museli z vozidel vyprošťovat hasiči a řidiče vozidla Renault z místa nehody transportoval do Krajské nemocnice Liberec vrtulník letecké záchranné služby Libereckého kraje, Druhého řidiče a spolujezdkyni z vozidla Renault převezla do Krajské nemocnice Liberec vozidla rychlé záchranné služby. Hasiči na místě zajišťovali únik kapalin z havarovaných vozidel.

Předběžná škoda na vozidlech je 100 tisíc korun. Komunikace byla po dobu hodiny a půl zcela uzavřena v obou směrech. Policisté nemohli ani u jednoho z řidičů z důvodu jejich vážných zranění provést orientační dechovou zkoušku na alkohol, vyžádali si proto provést odběr krve v nemocnici Liberec.

Příčinou a okolnostmi této dopravní nehody se budou dále zabývat policisté z Dopravního inspektoráru policie Liberec.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí