logo

Ve Vsetíně náraz vymrštil řidiče z vozidla, zraněním na místě podlehl

Zlínský kraj - 31.10.2015

Profesionální hasiči, záchranáři a policisté zasahovali 30. 10. 2015 v odpoledních hodinách na místě tragické dopravní nehody ve Vsetíně.

V 13:17 hodin dorazili profesionální hasiči stanice Vsetín na místo hlášené dopravní nehody dvou vozidel, ke které došlo v prostoru křižovatky z centra města směrem na Valašské Meziříčí. Při nárazu osobního vozidlo do nákladní soupravy došlo k vymrštění řidiče z kabiny a jeho zaklínění pod zadní nápravou nákladního vozidla.

Hasiči, kteří na místo události dorazili se dvěma zásahovými vozidly, museli tělo řidiče, který utrpěl zranění neslučitelná s životem, vyprostit pomocí hydraulických zvedáků a vaků. Přímým svědkem tragické nehody byl i známý řidiče osobního vozidla. Tomu museli vyškolení hasiči poskytnout posttraumatickou pomoc.

Současně s vyprošťováním řidiče hasiči zajistili místo nehody a obě havarovaná vozidla proti vzniku požáru. Za pomoci sorbentů také likvidovali provozní kapaliny uniklé na komunikaci. Po zadokumentování nehody policisty dokončili hasiči nutné likvidační a úklidové práce.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému a následného vyšetřování byl provoz ve směru na Valašské Meziříčí zcela uzavřen. Dopravu odkláněli policisté na objízdné trasy.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje