logo

Během dopoledne se staly na Brněnsku hned tři smrtelné dopravní nehody

Jihomoravský kraj - 3.11.2015

Hned tři dopravní nehody se smrtelným zranění vyšetřovali na Brněnsku během úterního dopoledne dopravní policisté.

Kolem půl sedmé ve Vídeňské ulici poblíž sjezdu na Modřice ve směru na Rajhrad došlo k dopravní nehodě osobního automobilu Fiat Punto a osobního automobilu Škoda Octavia. Šestašedesátiletý řidič fiatu vjel z obslužné silnice na čtyřproudou komunikaci a provedl neočekávaný manévr. Dvě projíždějící vozidla se stačila vyhnout, škodovka, kterou řídila sedmadvacetiletá žena, už srážce nezabránila. Viník nehody na místě zemřel. Řidička škodovky byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice. Silnice byla skoro dvě hodiny neprůjezdná, policisté dopravu odkláněli na objízdné trasy.

O dvě hodiny později na dálnici D2 ve směru na Brno došlo k havárii osobního VW Passat se slovenskou registrační značkou a maďarského kamiónu. Šestačtyřicetiletý řidič osobního automobilu se pravděpodobně nevěnoval dostatečně řízení a v tvořící se koloně zezadu narazil do pomalu jedoucího kamiónu. Muž na místě zemřel. Dálnice byla více než hodinu neprůjezdná, později se jezdilo pouze jedním jízdním pruhem.

Podobný důvod má třetí smrtelná nehoda, která se stala o půl jedenácté na devátém kilometru dálnice D2 ve směru na Brno. Při dojíždění do kolony vzniklé po přecházející nehodě se srazila tři nákladní auta. Nehodu nepřežil řidič kamiónu s rumunskou registrační značkou. Dálnice byla znovu neprůjezdná.

por. Bohumil Malášek, PČR