logo

Tragickou dopravní nehodu dvou kamionů a dvou dodávek na dálnici D5 u Berouna nepřežil jeden z řidičů

Středočeský kraj - 3.11.2015

Dne 3. 11. 2015 osm minut po půl jedenácté přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě dvou nákladních vozidel a dodávky na 23. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň.

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze stanice Beroun s velitelským vozidlem, cisternovou automobilovou stříkačkou, rychlým zásahovým vozidlem a vyprošťovacím vozidlem. Již sedm minut od ohlášení byla jednotka na místě události, kde provedeným průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o těžkou dopravní nehodu dvou nákladních vozidel a dvou dodávek, z čehož jedna z dodávek byla jen lehce poškozena.

Dále bylo zjištěno, že ve zcela zdemolované kabině kamionu se nachází zaklíněný řidič. Hasiči ve spolupráci ze zdravotnickou záchrannou službou zjistili jeho zdravotní stav a začali s vyprošťováním. Z důvodu potřeby další sady hydraulického vyprošťovacího zařízení byla na místo vyslána jednotka ze stanice Hořovice s rychlým zásahovým vozidlem.

Bohužel následně lékař konstatoval u osoby zranění neslučitelná se životem. Při nehodě došlo také k většímu úniku provozních kapalin, které hasiči společně s pracovníky SSÚD sanovali pomocí sorbentu.

Po zadokumentování nehody provedli hasiči složité vyproštění těla řidiče. Při nehodě byl lehce zraněn také jeden z dalších řidičů, který byl ošetřen ZZS. Dálnice byla uzavřena až do večerních hodin. Příčina nehody je předmětem dalšího vyšetřování Policie ČR.

Foto a info: Petr Svoboda, tiskový mluvčí HZS SČK