logo

Tragická dopravní nehoda si na Hodonínsku vyžádala lidský život, ve vraku BMW zahynul spolujezdec

Jihomoravský kraj - 8.11.2015

K vážné dopravní nehodě spěchaly 7. listopadu 2015 dvě jednotky hasičů, záchranáři i policisté. Vozidlo značky BMW 531i havarovalo na silnici I/52 u obce Blatnice pod svatým Antonínkem. U nehody se zranili dva lidé. Zaklíněný spolujezdec svým zraněním podlehl.

Po devatenácté hodině vyjeli profesionální hasiči ze stanic Veselí nad Moravou a Uherské Hradiště k nehodě osobního auta. Při příjezdu hasičů byli oba muži v péči zdravotníků. Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí museli otevřít vůz a vyprostit spolujezdce. Přes veškerou snahu záchranářů vyproštěný muž zemřel. Řidiče odvezla zdravotnická záchrannná služba do nemocnice. Ještě před tím při dechové zkoušce nadýchal 1,8‰ alkoholu, uvedl por. Bc. Petr Zámečník z ústředí jihomoravské policie.

Hasiči osvětlili místo zásahu, zajistili vozidlo proti případnému požáru. Uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem. Po dobu zásahu, byl provoz v jednom jízdním pruhu omezen a hasiči usměrňovali provoz. BMW při nehodě vyvrátilo vzrostlou lípu i s kořeny a poškodilo také břízu, o kterou se zastavilo.

Hasiči zásah ukončili, po úklidu vozovky, hodinu po půlnoci.

Jan Dvořák, HZS Jihomoravského kraje