logo

Smrtelná nehoda na Bruntálsku, jeden muž zemřel, druhý musel být resuscitován, těžkému zranění se nevyhnul ani jedenáctiletý letý chlapec

Moravskoslezský kraj - 22.11.2015

Posádky ZZS MSK zasahovaly během pátečního (20. listopadu) podvečera a večera u smrtelné dopravní nehody na Bruntálsku.

Střet osobního vozidla se stromem v Rýmařově byl operátorům záchranné služby nahlášen po půl šesté. Na místo byly ihned vyslány dvě místní pozemní posádky – lékařská a zdravotnická. Zásahu se účastnil také vrtulník LZS z Ostravy.

Záchranářům byly nahlášeny tři zraněné osoby ve vozidle.

Čtyřiašedesátiletý muž zůstal v automobilu zaklíněn. Utrpěl mnohočetná poranění, kterým na místě podlehl. Posádky záchranné služby mu ani přes veškerou snahu nemohly pomoci a zasahující lékař musel konstatovat smrt pacienta.

Čtyřicetiletý muž byl v okamžiku příjezdu posádek ZZS v bezvědomí a bezdeší. Došlo u něj k srdeční zástavě, musel být z automobilu vyproštěn a resuscitován. Poté, co se posádkám podařilo obnovit krevní oběh a zajistily život zachraňující úkony, byl pacient sanitním vozidlem přepraven na heliport záchranné služby v Bruntále, kde pro něj přilétl vrtulník LZS. Stroj pak muže přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

Jedenáctiletý chlapec byl se záchranáři v kontaktu, jeho zranění v oblasti dolních končetin byla těžká. Záchranáři jej zajistili krčním límcem, uložili do vakuové matrace a poté pozemní cestou transportovali do Fakultní nemocnice v Olomouci.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK