logo

Záchranáři ošetřovali ženu po pádu do studně na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 4.12.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly ve čtvrtek 3. prosince odpoledne na Opavsku u ženy, která spadla do studně.

Událost byla operačnímu středisku nahlášena v půl třetí a na pomoc ihned vyjely posádky ze stanovišť v Dolním Benešově a Hlučíně (skupina rychlé zdravotnické pomoci a rendez-vous).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dvaapadesátiletá žena spadla do hloubky asi deseti až dvanácti metrů, do studně s vodou. V době příjezdu záchranářů byla při vědomí a komunikovala. Poté, co ji ze studny vytáhli hasiči, převzali si péči o postiženou záchranáři. Po pádu u ní záchranáři nezjistili známky vážnějších poranění, avšak podle sdělení lékaři měla být v ledové vodě až dvě hodiny, než byla nalezena.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pacientka jevila známky těžkého podchlazení, její tělesná teplota byla velmi nízká a stav ženy byl proto život ohrožující. Posádky ZZS postižené zajistily tepelný komfort pomocí termofólie a podání teplého infuzního roztoku a zahájily monitoraci základních životních funkcí. Pacientka byla následně předána na urgentním příjmu ostravské Fakultní nemocnice.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto HZS MSK

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK