logo

Lékařku na urgentním příjmu chirurgie nemocnice v Mostě brutálně napadl opilec

Ústecký kraj - 5.12.2015

Lékařku akutního příjmu na chirurgii mostecké nemocnice po jedné hodině ranní fyzicky napadl agresivní opilec. Ženu v bílém plášti několikrát udeřil do obličeje a hlavy a způsobil jí vážná zranění. Zpacifikovat nebezpečného násilníka přijeli policisté hlídkové služby, kteří muže spoutali a převezli do polciejní cely. Incident potvrdila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová.

Podle zjištění redakce e-mostecko.cz se opilec nad ránem domáhal ošetření, když mu lékařka vyhověla, chtěl muž další úkony a odmítal opustit urgentní příjem. Ve vzteku pak pěstí na lékařku zaútočil a způsobil jí vážná poranění v obličeji. Lékařka tak skončila v pracovní neschopnosti a v péči svých kolegů.

Polciisté muži naměřili přes 1,5 promile alkoholu v dechu. Vystřízlivět pak musel v policejní cele. Jelikož opakovaně násilník neuposlechl výzvy zasahujících policistů musel být zpacifikován a převezen na policejní stanici.

To ovšem není první brutální útok na zasahujícího lékaře. V dubnu 2013 byl napaden MUDr. Zbyněk Bican i s celou osádkou sanitky záchranné služby. Mostecká policie tehdy obvinila dva muže ve věku 31 a 23 let. Starší z agresivní dvojice čelil třem trestným činům – ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Za to, že útok směřoval na zdravotníka při výkonu jeho povolání, si mohl za mřížemi odsedět až pět let. 23letý muži hrozilo „pouze“ tříleté vězení. V usnesení o zahájení trestního stíhání se měl dopustit nebezpečného vyhrožování a výtržnictví.


O incidentu jsme informovali podrobně i v naší videoreportáži včetně s napadeným lékařem MUDr. Bicanem:

Napadený lékař a jeko kolegové neuspěli na policii s podáním trestního oznámení

Most – Brutálně napadený lékař mostecké záchranky Zbyněk Bican ani jeho dva kolegové ze sanitního vozu neuspěli na policii s podáním trestního oznámení na dvojici opilců, která na záchranáře před pár dny zaútočila.


Jan Vraný / e-mostecko.cz