logo

Na Ostravsku spadl automobil ze srázu, zraněná řidička zůstala uvnitř zaklíněna

Moravskoslezský kraj - 12.12.2015

Moravskoslezští záchranáři museli v průběhu pátku 11. prosince vyjíždět k celé řadě dopravních nehod, v ranních hodinách pak k některým, jejichž příčinou byl smyk na namrzlé vozovce. Kromě jiných zasahovaly posádky ZZS MSK rovněž u havárie vozidla v Dolní Lhotě na Ostravsku.

Po půl deváté přijalo operační středisko informaci o nehodě automobilu, který spadl ze srázu, přičemž volající nedokázali určit, kolik osob se ve vozidle nachází. Na místo události proto zamířily pozemní posádky i vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.
2015-12-11 09.00.10
Záchranáři ošetřovali pětadvacetiletou ženu, která zůstala ve vozidle zaklíněna a musela z něj být vyproštěna. Automobil se přitom zřítil z přibližně osmi metrového srázu. Pacientka byla v době zásahu záchranných složek při vědomí, prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy a horních končetin, vyloučit však nebylo možno ani další zranění. Žena byla zajištěna krčním límcem, zafixována ve vakuové matraci a záchranáři zahájili podávání léků. Postiženou následně vrtulník LZS přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK